съхранение на стволови клетки съхранение на стволови клетки

Искате спокойна бременност ? Напpавете неинвазивен пренатален тест VІЅІОN.

  Бъдещите майки вече могат да се тестват за генетични аномалии на плода, както и да разберат пола на бебето още в десетата седмица на бременността. Това е възможно с пренаталния тест „Vision", разработен от Future Health, който вече се предлага и в България.
„Vision" е неинвазивен тест и скринира за генетични аномалии само с вземане на кръвна проба. Измерва ДНК на плода, която циркулира в кръвта на жената по време на бременността. Открива с голяма точност Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и Синдром на Патау.
Може да се направи от всяка бременна жена, но се препоръчва на високорисковите групи. В тях попадат жени на възраст над 35 години и такива, на които ултразвукът е открил проблеми с растежа и развитието на плода. 

Тестът е без риск от допълнителни усложнения на бременността или загуба на плода, обясни проф. Роджър Дейнти - основател и научен директор на лаборатория Future Health и един от всепризнатите авторитети в областта на стволовите клетки.
Вероятността за фалшив отрицателен резултат е 0,026 %, а за фалшив положителен резултат - 0,2 на сто, уточни проф. Дейнти. Специалистът обясни, че „Vision" може да определи пола на бебето на безпрецедентно ранен етап, но само ако родителите пожелаят.
Стандартният пренатален скрининг се прави между 14-а и 18-а седмица на бременността. „Vision" осигурява възможност генетичните аномалии да бъдат открити 4 седмици по-рано. Това дава възможност за доста по-лесно и технически изпълнимо прекъсване на бременността, обясни акушер-гинекологът д-р Николай Колев.
 На него месечно се подлагат по няколко бременни жени в цялата страна, обясниха от Медицински център „Афродита", които са представители на Future Health за България.

Comments are closed.