Още в момента, когато разбере че е бременна
, бъдещата майка започва строго да подбира храните, които да включи в дневното си меню. 

Една от най-богатите на витамини храна е авокадото.
Авокадото се характеризира с неутрален вкус. Това го прави отличен продукт за съчетаване със всякакъв вид плодове, зеленчуци, риба и различни видове меса.






Авокадото съдържа изключително важни за плода и неговото развитие хранителни вещества. Сред тях са фосфор и калий. Освен това е отличен източник на: 

* фолиева киселина 

Дефицитът на фолиева киселина в организма на майката може да провокира вродени дефекти в плода 

* Профилактика срещу анемия

Дефицитът на желязо по време на бременността може да доведе до анемия
* Подпомага храносмилателната система 

В авокадото се съдържат много фибри, които се отразяват благоприятно на стомашната флора.
* Витамини 

B1, B2, B5, B6, C, E и K – всички те са необходими за здравословното състояние на майката и растящия плод.
* Поддържа нивото на холестерола и захарта

* Намалява схващанията на краката

* Бори се с токсикозата

Авокадото, джинджифилът и лимонът са храни, които помагат при токсикоза.
* Съдържа мазнини 

Този плод съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са полезни и за бременната жена, и за плода